Икони на стилот

ikoni na stilot

Вечна инспирација на модните креатори- Марија Антоанета

Последниве години акцент се става на нејзината храброст и приврзаност кон семејството, додека во поп-културата и модата секако Марија Антоанета останува и опстојува како икона на стилот, високата мода и модните иновации, постојана инспирација на дизајнерите и уметниците.

Повеќе »

Најтажниот розов капут во светот

Ни 50 години по смртта на американскиот претседател Џон Кенеди приказните не престануваат. Сликата пак на неговата сопруга, облечена во розово палто, остана во сеќавање, а токму тоа палто стана и траен симбол на трагедијата.

Повеќе »

Абецеда на машката мода (2 дел)

Во Европа „Левис“ пристигна дури во 50-те години преку Џемс Дин и Марлон Брандо. И никогаш не излегоа од мода. Ив Сен Лорен еднаш рече „Би сакал јас да бидам оној кој го измисли Левис“.

Повеќе »