Стил

Лучио Палмиери, еден од најславните илустратори во светот и неговите модни цртежи во 2013

Годинава славниот илустратор Лучио Палмиери, ангажиран и за илустрациите на модната куќа Д&Г, ја посвети на Дизни, Травијата и маркантните жени од филмовите на Фелини кои доминираа во колекциите на оваа марка.

Повеќе »

Модните правила на Коко Шанел

Една од најславните модни дизајнерки која своевремено владеела со париската модна сцена, Коко Шанел, на модната сцена остави неизбришливи траги, создавајќи го познатиот шанелов костум и малиот црн фустан на кои и денес и се благодарни припадничките на понежниот пол ...

Повеќе »

Икона на стилот: Џон Реблинг, генијалниот градител на еден од најпознатите мостови во светот

Бруклинскиот мост спаѓа во еден од најголемите инженерски подвизи на 19 век, а и денес е еден од омилените симболи на Њујорк. Овој мост, кој може да се мине и пеш привлекува милиони посетители секоја година.

Повеќе »