Стил

Ајнштајн е секогаш во мода: Животна приказна во чест на генијот роден на денешен ден

Често се случува генијот да не биде веднаш препознаен. Иако стана најголем теоретичар по физика и синоним за научник на сите нас, таткото на атомската бомба Алберт Ајнштајн како мал во училиште прилично се мачел. Имал проблеми со дислексија, семејството ...

Повеќе »

Ново доба: Заха Хадид, визионер на 21. век

Новото доба ни носи разни изненадувања и достигнувања. Науката, технологијата, уметноста, сите одат во правец на новото откривање на човекот, неговите можности, и проширување на видиците и знаењата.Сепак, ни се чини дека дизајнот и архитектурата предничат во својот развој, во ...

Повеќе »

Уметност на создавање очила за сонце со микро мозаик

Новата колекција на очила за сонце од Д&Г содржи и лимитирана луксузна линија насловена Мозаик. Лимитираната линија е рачно изработена со примена на стара италијанска техника за правење на мозаик. На рамките на очилата прецизно се додаваат мурано стакленца и ...

Повеќе »

Во мода се враќаат мистичните автори

Руми  и во изминатата година е најпродаваниот мистик. Езотеричната поезија се враќа во мода, а најпродаван автор во светот е Руми. По него следуваат белешките на Ошо, па потоа поновите автори на ваков вид литература. Огромните тиражи во кои се ...

Повеќе »

Празник за очи: парижанките и нивната модна фантазија во многу бои

Не, не станува збор за модели кои се симнале од модната писта. Овие парижанки немаат никаква врска со фотосесиите, ама со модата, секако – да. Последна и за многумина најомилена дестинација со која се затвора годинешната модна приказна е Париз. ...

Повеќе »