Стил

Косата може да ви помогне да изгледате послабо?

Бојата и волуменот на косата се ваши сојузници, а со соодветен пристап и неколку фризерски типови вашето лице може да изгледа совршено и визуелно послабо. Должина Што се однесува на должина на косата, жените со тркалезно лице и со изразена вилица треба ...

Повеќе »

Творница – прва македонска работилница што ги спојува занаетот и уметноста

Што се случува кога ќе споите графички дизајнер, вајар и графички уметник, со желба да ги спојат традиционалните материјали со современи техники на изработка и модерен изглед? Резултатот е Творница –  името на првата македонска работилница од ваков тип во ...

Повеќе »

Икона на стилот: Исидора Данкан, славната трагична муза

Нејзините основни принципи во танцот – телото и движењата мора да бидат слободен одраз на внатрешното доживување, ја иновираа балетската уметност. Начела на играта што денес може да се види во модерниот танц на различни трупи и поединци својата основа ...

Повеќе »