Стил

Зошто лудуваме по неа: Веспа, феномен што никогаш не излегува од мода и симбол на слободата!

„Потполно италијански производ каков не сме имале прилика да видиме од римските кочии“ Риналдо Пјаџо целиот свој живот го помина работејќи го тоа што најдобро го знаеше: луксузно опремување на бродови. Во 1884 година, во Џенова, тој ја основаше фабриката ...

Повеќе »

Со нив би барале детелинки со четири листа: 5 Ирци на кои не може да им се одолее

Ирците имале пивски стомак? Е како да не! И портокалова коса? Два пати како да не! И не биле згодни? Три пати како да не! Предрасудите за неатрактивните Ирци паднаа во вода, благодарение на (само) оние кои често ги гледаме ...

Повеќе »

За максимално уживање со стил: Звучници поскапи од луксузен автомобил

За компанијата Меридиан која продава луксузни аудио и ведеа производи, технологијата не претставува ништо друго туку средство со кое се стигнува до целта. А во нивниот случај целта е сеопфатно уживање кое, велат од компанијата, го заслужува секој од нас. ...

Повеќе »

10 лекции за стилот од филмовите на Вес Андерсон

И додека минатата недела бевме инспирирани од филмовите на Софија Копола, сега сме заразени со стилот од филмовите на Вес Андерсон. Гениј!   И се разбира, со задоволство ви претставуваме десет клучни точки како да се изгледа со стил, а ...

Повеќе »

Гастрономска мапа на светот: која храна е модерна во секоја земја

Која храна ве асоцира на Франција, на пример? А на Италија? Консултирајте ја оваа мапа и дознајте која храна е модерна во секоја земја. Земјите често ги идентификуваме со храната која е популарна во таа конкретна земја. Уметниците Кеитлин Левин ...

Повеќе »

Ајнштајн е секогаш во мода: Животна приказна во чест на генијот роден на денешен ден

Често се случува генијот да не биде веднаш препознаен. Иако стана најголем теоретичар по физика и синоним за научник на сите нас, таткото на атомската бомба Алберт Ајнштајн како мал во училиште прилично се мачел. Имал проблеми со дислексија, семејството ...

Повеќе »