Стил

Зарши истрагата за смртта на најнесреќната и истовремено најсакана принцеза на 20 век

Британскиот Скотланд Јард ја заврши истрагата за смртта на принцезата Дајана и соопшти дека „не постојат убедливи докази дека таа е убиена“. Да се потсетиме на нејзината животна приказна која никого не остава рамнодушен. 

Повеќе »

Вечна инспирација на модните креатори- Марија Антоанета

Последниве години акцент се става на нејзината храброст и приврзаност кон семејството, додека во поп-културата и модата секако Марија Антоанета останува и опстојува како икона на стилот, високата мода и модните иновации, постојана инспирација на дизајнерите и уметниците.

Повеќе »