Стил

Божиќен концерт во Скопје со музика на инструментот орган

И оваа година, по повод католичкиот Божиќ, Италијанската амбасада – Скопје во соработка со Скопскиот Бискуп, го организира веќе традиционалниот концерт на инструментот орган за добротворни цели.

Повеќе »

Флерт со слатките: Ладуре, симбол на француското уживање

Кој и да дојде во Париз, мора да наврати во легендарната слаткарница Ладурé, институција на рафинирани колачи à la française. Ладурé е рај за вистинските сладокусци, но има тука по нешто и за соленокусците.

Повеќе »