Стил

Творница – прва македонска работилница што ги спојува занаетот и уметноста

Што се случува кога ќе споите графички дизајнер, вајар и графички уметник, со желба да ги спојат традиционалните материјали со современи техники на изработка и модерен изглед? Резултатот е Творница –  името на првата македонска работилница од ваков тип во ...

Повеќе »

Икона на стилот: Исидора Данкан, славната трагична муза

Нејзините основни принципи во танцот – телото и движењата мора да бидат слободен одраз на внатрешното доживување, ја иновираа балетската уметност. Начела на играта што денес може да се види во модерниот танц на различни трупи и поединци својата основа ...

Повеќе »

12.000 туристи се изјаснија: Италијанците се најдобро облечени Европјани, Грците немаат стил!

Според истражувањето на порталот Зувер кое вклучи 12.000 туристи од 20 европски земји да одговорат на прашањето кои нации се најдобро облечени, првото место им припадна убедливо на Италијанците.

Повеќе »