Стил

Модните правила на Коко Шанел

Една од најславните модни дизајнерки која своевремено владеела со париската модна сцена, Коко Шанел, на модната сцена остави неизбришливи траги, создавајќи го познатиот шанелов костум и малиот црн фустан на кои и денес и се благодарни припадничките на понежниот пол ...

Read More »

Икона на стилот: Џон Реблинг, генијалниот градител на еден од најпознатите мостови во светот

Бруклинскиот мост спаѓа во еден од најголемите инженерски подвизи на 19 век, а и денес е еден од омилените симболи на Њујорк. Овој мост, кој може да се мине и пеш привлекува милиони посетители секоја година.

Read More »

Празнична атмосфера со Моцарт

Неодамна ви сугериравме избор на музика од Бах за празниците кога домот ќе се наполни со најблиските пријатели и роднини, за дополнително да ја разубавите атмосферата. Еве го вториот дел од нашиот предлог. Моцарт!

Read More »