Стил

Икона на стилот: Симонета Веспучи, музата на Ботичели

Ренесансните италијански уметнички дела насекаде се познати како едни од најубавите воопшто создадени во историјата. Меѓу прочуените имиња на тој период е и Сандро Ботичели, сликарот од Фиренца, славен по извонредните дела Раѓањето на Венера и Пролет. Се верува дека ...

Read More »

Јованка Броз, мајката на југословенската модна индустрија

Нејзиниот патерналистички однос кон југословенската модна индустрија би требал да послужи за пример, а нејзиниот стил за инспирација на сите први дами од овие простори кои почесто ги промовираат светските модни марки, отколку оние од сопствената земја на кои им ...

Read More »

Косата може да ви помогне да изгледате послабо?

Бојата и волуменот на косата се ваши сојузници, а со соодветен пристап и неколку фризерски типови вашето лице може да изгледа совршено и визуелно послабо. Должина Што се однесува на должина на косата, жените со тркалезно лице и со изразена вилица треба ...

Read More »

Творница – прва македонска работилница што ги спојува занаетот и уметноста

Што се случува кога ќе споите графички дизајнер, вајар и графички уметник, со желба да ги спојат традиционалните материјали со современи техники на изработка и модерен изглед? Резултатот е Творница –  името на првата македонска работилница од ваков тип во ...

Read More »