Стил

Прв објект на славната Заха Хадид во Њујорк

11-катната станбена зграда која ќе се наоѓа на 28-та улица, јужно од Хадсон јардс, ќе биде прв објект на Заха Хадид во Њујорк. Футуристичката зграда ќе има 37 апартмани со поглед на туристичките атракции во градот. Предложениот дизајн на Заха ...

Read More »

Старите Египќани, пионири на модата

Ја фаворизирале светлата облека, најчесто белата, скроена од влакна од млади билки. Биле мајстори за креации направени од лан, внимавале на фризурите, шминката, но и на накитот, а моден креатор бил човек кој се грижел облеката да биде лесна, удобна ...

Read More »