Во движење

Според мерењата на квалитетот на безжичните електронски комуникацискии мрежи на АЕК, мрежата на оператор А1 покажува далеку подобри перформанси од Македонски Телеком

Според Извештајот за состојбата на квалитетот на јавни електронски комуникациски услуги обезбедени преку јавни електронски комуникациски, кој се базира на мерењата кои Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) ги спроведе во период од 16.10.2020 до 04.11.2020 на подрачјата на Скопје, Куманово, ...

Повеќе »

Мобилното банкарство на Халкбанк сега достапно и на AppGallery на HUAWEI

Услугата мобилно банкарство на Халкбанк која овозможува корисниците да имаат увид во своите сметки и да вршат трансакции на брз и едноставен начин, сега е достапна и на AppGallery на Huawei. Клиентите на Халкбанк, корисници на мобилни телефони Huawei, на овој ...

Повеќе »

Жито Лукс продолжува со помош онаму каде што е најпотребно!

Жито Лукс и во Новата Година продолжува со хуманитарните активности насочувајќи ги онаму каде што е најпотребно, односно кон најранливите категории на граѓани, а пред сѐ кон децата. Компанијата од декември минатата година дел од средствата од секој купен производ од своето портфолио во Тинекс маркетите, ги донира за ...

Повеќе »

„ЛАЧИ ИСКРИНИ“ – Поетска збирка на д-р Михаил Левенски во издание на „Матица Македонска“ и Фондација д-р Михаил Левенски

Фондацијата „Д-р Михаил Левенски“, со голема благодарност до издавачката куќа „Матица Македонска“ и почитуваниот Раде Силјан, се гордее што на крајот на оваа 2020 година, во чест на 78-годишнината од раѓањето и 10-годишнината од заминувањето на д-р Михаил Левенски, излезе ...

Повеќе »

Помеѓу науката и технологијата: Нови иновативни производи како подобро решение за пушачите  

  Долго очекуваниот крај на 2020-та година, година која популарно е прогласена за најлошата година до сега, е пред нас. Исто така се надзира и почетокот на крајот на ужасната пандемија, која сосем го исфрли од рамнотежа целиот свет, бидејќи ...

Повеќе »

Осовременетата „Автобиографија“ на Цепенков е одличен влез за децата во нашето народно творештво  

Книгата „Автобиографија“ на најпознатиот македонски собирач на народни умотворби, Марко Цепенков, која е со осовременет јазик и чиј концепт е адаптиран за децата, вчера беше онлајн промовирана на фејсбук-страницата на „Литература.мк“. Модераторот на настанот што се одржа по повод 100-годишнината ...

Повеќе »

Колкав и да е предизвикот, „Комволт“ ќе ве подготви

Рансомвер (Ransomware) е насекаде. За да бидете сигурни дека вашите податоци се заштитени, безбедни и достапни, потребнa ви е водечка технологија во индустријата и вистински партнер коj ќе ви ja овозможи. Сите компании тврдат дека ги имаат најдобрите решенија, но што велат експертите? Дознајте ги ...

Повеќе »

Балкански верувања: Што ни носи среќа во новата година

За разлика од некои други земји, кај нас нема некои екстремни обичаи за Нова година. Но затоа пак постојат различни верувања за тоа што би ни донело среќа во Новата година Не е точно утврдено од кога се прославува Нова ...

Повеќе »

Новогодишен онлајн-настан на „Арс Ламина“ и „Литература.мк“ со концерт на „Фанк шуи“ и најава  на новиот албум на Влатко Стефановски

Со цел да се одбележи завршувањето на оваа необична година, издавачката куќа „Арс Ламина“, заедно со книжарниците „Литература.мк“, на 25 декември ќе организираат онлајн новогодишен настан. Новогодишната забава што двете компании, традиционално секоја година, ја организираат за своите вработени, автори, ...

Повеќе »

Мобилното банкарство на НЛБ Банка сега достапно и на HUAWEI AppGallery

НЛБ Банка ги овозможи НЛБ мКлик – мобилното банкарство за физички лица и НЛБ мПроклик – мобилното банкарство за правни лица на платформата AppGallery, за корисниците на новите модели на Huawei мобилни телефони Достапноста на апликациите за мобилно банкарство за физички ...

Повеќе »