Во движење

Не мораме да се видиме за да испиеме кафе заедно

Од сите начини на кои пандемијата влијае на светот, социјалниот елемент е најпогоден и веројатно трајно ќе се измени во иднина. Кога прегратките и ракувањата престануваат, важно е да го одржиме контактот со луѓето кои ги сакаме и така да ...

Повеќе »

Модни недели во Токио и Шангај: модните ревии ќе бидат виртуелни во деновите на коронавирусот

За време на карантинскиот период, оние што не се откажуваат од следење на трендовите, модните ревии ќе бидат емитувани виртуелно. Таков е случајот со модните недели во  Токио и Шангај. Дали иднината на модните недели во следниов период ќе биде ...

Повеќе »

Црвениот крст на град Скопје во соработка со Државна Лотарија на Република Северна Македонија  со хуманитарна помош за лицата во трето доба за превенција од КОВИД-19

Започнувајќи од денес 24.03.2020 (вторник) Црвен крст на град Скопје со финансиска поддршка од Државна Лотарија на Република Северна Македонија ќе врши дистрибуција на хигиенски средства за самозаштита за себе и домот за ранливите категории на немоќни лица од најзагрозената ...

Повеќе »

Не знаете како да се облечете додека сте во домашна изолација? Овој Инстаграм профил дава супер идеи!

Поради пандемијата на коронавирусот овие денови сите сме затворени дома, а голем број на луѓе и работат од дома. Тоа значи дека мора да се соочиме со некои нови и поинакви навики, а тоа важи и за облеката која ја ...

Повеќе »

Семос Едукација воведува виртуелни училници за online учење и организира бесплатна online обука за наставници

Семос Едукација овие денови ги отвори своите виртуелни училници за сите слушатели низ цела Македонија за online учење без граници. Во своето 25 годишно искуство како едукативен центар кој нуди повеќе од 300 различни професионални курсеви и повеќегодишно искуство во ...

Повеќе »

Мини и Макси на Државна лотарија додели уште еден BMW X1

– Пред салонот М – Кар доделивме уште еден автомобил BMW X1 од инстант лозот Мини и Макси. Среќниот добитник на кој денес ги предадовме клучевите од прекрасниот автомобил е Небојша Стошиќ од Скопје, велат од Државна лотарија. Небојша е верен играч на Лото ...

Повеќе »

Милион денари од Златна Рипка во Прилеп

Шестата серија на инстант лозот Златна Рипка донесе уште еден добитник на 1 000 000 денари чија среќна приказна ја слушнавме денес. Благоја Велкоски од Прилеп не посети во просториите на Државна лотарија каде што му ја потврдивме и исплативме ...

Повеќе »

Коронавирусот не го пренесуваат домашните миленици, потврдуваат ветеринарите

Коронавирусот не го пренесуваат домашните миленици. Тоа го потврдија до сега бројни научници, а сега и водечките ветеринарни организации во светот. Коронавирусот е исклучително врзан за човечкиот род, додека неговиот пренос од диви животни се уште се истражува. Повторуваме – ...

Повеќе »

#ЧИТАЈДОМА – ТРИ НУДИ БЕСПЛАТНИ Е-КНИГИ ЦЕЛ МЕСЕЦ

Издавачки центар ТРИ, со цел да им излезе во пресрет на читателите во периодот на изолација, предвреме ја става во функција својата нова специјализирана апликација за читање на електронски книги Kniga.mk, изработена со поддршка на Фондот за иновации и технолошки ...

Повеќе »

Известување за работа на Благајните на Државна лотарија и потсетување за #СедиСиДома и Играј Онлине

Државна Лотарија ги известува играчите на игрите на среќа, а особено  добиниците на добивки вредни над 5 000 денари, дека Благајната на Државна Лотарија која се наоѓа во седиштето на друштвото, или поточно во зградата на МРТ , во Скопје, ...

Повеќе »