Во движење

Шик специјалитет на празничната трпеза: Торта од костени и лешници

Празничната трпеза треба да се состои од домашни јадења, а не да се имитира ресторанска храна. Само така може да се почувствува топлината на домот. Одберете нешто што едноставно се подготвува, а е многу вкусно, и во секој случај тоа ...

Повеќе »

Мажите го диктираат стилот на првиот состанок

Додека вие од „петни жили“ се обидувате околу вашата гардероба за да изгледате убаво на првиот состанок, мажите се многу поедноставни суштества. Мнозината од нив нема да забележат детаљи, како на пример, фризура, кармин, накит или модни додатоци. Ви ги ...

Повеќе »

Виенски концерт, прекрасен настан за елегантен почеток на новата година

Утринскиот Новогодишен концерт од Виенската филхармонија е навистина прекрасен настан за почеток на новата година, кој традиционално се одржува од 1939-та година и е нешто што ни го разубавува почетокот на новата година веќе долго време, барем откако се пренесува ...

Повеќе »

Новогодишен концерт на Бисера Валетанлиќ: музика што ослободува од прашината на секојдневието

„Пред многу години Сара Вон рече дека нема во Америка бела жена со таков глас и ја повика со неа да дојде да направи кариера таму. Но, таа остана тука. И сите овие години пееше, и никогаш не се откажа ...

Повеќе »