Водич за здравје

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Нова снежна покривка и на пониските места и повторно студ, здравствен совет за променливо време

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Нова временска промена, дождови и заладување, ви носиме здравствен совет!

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

Решенија за пушењето доколку партнерот не ја дели таа навика

Еден од најголемите проблеми со кои се соочуваат пушачите е интимноста со партнерот, посебно ако тој не пуши. Секако, за вашиот партнер повеќе да не се жали, но пред сè и за вашето здравје, најдоброто решение е целосно да се откажете од пушењето. Во услови кога ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Натпросечни температури, внимавајте на здравјето и вака „сочувајте“ си го сонот

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Пролет среде зима, натпросечните температури создаваат проблеми кај метеропатите, внимавајте!

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

Како да уживате во тутунот без согорување  

Добро познат факт е дека пушењето цигари е штетно и може да предизвика болести поврзани со пушењето. Но, не секој знае зошто е тоа така. Основниот ритуал на пушење е едноставен Пушачот пали цигара, започнувајќи реакција на висока температура позната како ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Температури пак, до 13 степени, проверете кога и што да направите за да ја победите анксиозноста

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Какво ќе ни биде времето викендов и како да се релаксирате

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

Како треба да изгледа пирамидата на здрава исхрана

Одговорот на прашањето што е здрава исхрана се крие во пирамидата на исхрана, каде сликовито е објаснето што подразбира правилната исхрана. Во неа се претставени видовите храна чие консумирање е пожелно, потребната количината, периодот кога и на кој начин. Пирамидата ...

Read More »

Промена на работата, откажување од пушење… Седум совети како секоја одлука да ја спроведете во дело

Поголем дел од луѓето си ветуваат дека на почетокот на годината ќе направат некоја радикална промена во својот живот. Некој размислува за промена на работата, поголем дел дека ќе почнат диета и ќе се свртат кон поздрава исхрана, многумина планираат ...

Read More »