Водич за здравје

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Какво ќе ни биде времето викендов и како да се релаксирате

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

Како треба да изгледа пирамидата на здрава исхрана

Одговорот на прашањето што е здрава исхрана се крие во пирамидата на исхрана, каде сликовито е објаснето што подразбира правилната исхрана. Во неа се претставени видовите храна чие консумирање е пожелно, потребната количината, периодот кога и на кој начин. Пирамидата ...

Read More »

Промена на работата, откажување од пушење… Седум совети како секоја одлука да ја спроведете во дело

Поголем дел од луѓето си ветуваат дека на почетокот на годината ќе направат некоја радикална промена во својот живот. Некој размислува за промена на работата, поголем дел дека ќе почнат диета и ќе се свртат кон поздрава исхрана, многумина планираат ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Многу студено и тмурно време, внимавајте на нарушениот сон!

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

Како да направите баланс во организмот после празниците?

Колку и да се трудите да бидете умерени, но и да внимавате на исхраната и алкохолот, скоро сите за време на празниците се опуштаме малку повеќе и здравите животни навики ги ставаме во листата на новогодишни желби и одлуки за ...

Read More »

Д-р Дејан Докиќ: Како да се заштитиме од сезонските инфекции кои се ризик по здравјето и функцијата на органите за дишење?

Бројките на новозаразени со Корона вирусот достигнува и над 2.000 нови случаи на ден. Кога на таа состојба ќе се додаде и големиот број лица заболени од грип и други сезонски инфекции состојбата во земјава навистина е aлармантна. Се чини ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Пак огромна промена на времето, внимавајте на нарушеното спиење!

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Нов влажен и СТУДЕН воздушен бран, сепак не е сè така сиво…

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Од минус 9 до плус 11, времето ќе влијае на вашите нерви, еве што препорачуваат здравствените експерти!

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »

Уреа, ефикасна состојка која се грижи за нега на сувата и груба кожа!

Честата изложеност на ниските температури и студениот воздух значително го забрзуваат процесот на стареење на најголемиот орган на нашето тело – кожата. Првата промена за која главен виновник е студеното време е сушење на кожата, како резултат на намалена работа ...

Read More »