Водич за здравје

Се одржа 3-та Хуманитарна трка за деца со Даунов синдром

Стотина насмевки го исполнија Градски парк во Скопје за време на Хуманитарната трка за деца со Даунов синдром. Мечувалечки клуб Ескрим ја организира оваа трка веќе 3 години со желба дека од година во година поддршката се повеќе да се ...

Повеќе »

Виталиа се продава во луксузните супермаркети во Дубаи

Дубаи или „престолнината на луксузот“, како што популарно го нарекуваат овој град на Истокот, е симболот на успешните бизниси, туристичките прошетки и луксузните шопинг искуства. Во Дубаи доминира сјајот, чистотата и гламурот, а жителите и посетителите за себе го сакаат ...

Повеќе »

Правилна исхрана на почетокот на пролетта

21 март е прв ден од пролетта.  Зимата ја оставивме зад себе, со тоа и студеното време, малата улежаност, неактивноста и пообилната исхрана. Со доаѓањето на пролетта, кај сите нас се буди нова надеж, нова енергија и очекувања. Токму затоа, ...

Повеќе »

Хуманитарна трка за деца со Даунов синдром на 25-ти март

Да трчаме заедно со децата и за децата со Даунов синдром! Минатата година стотици луѓе ја дадоа својата поддршка за децата со Даунов Синдром. Оваа година традицијата продолжува по трет пат со тоа што хуманитарната трка за децата со Даунов ...

Повеќе »

Бананите се најлош избор за појадок, а еве и зошто

Новото нутриционистичко истражување тврди дека полош избор од банани за појадок речиси и да нема. Оние кои ја применуваат здравата исхрана, секако ги ставаат бананите на листата на приоритетни намирцни, па дури и оние кои не ги следат нутрионистичките трендови ...

Повеќе »

Купка од лаванда – смирува и ослободува од „лоши“ мисли

Лавандата на различни начини се употребува уште од најстарите времиња. Поради убавата миризба се употребува и во козметичките производи, но одлична е како природен лек против депресија, несоница и анксиозност. Според истражувањата купката од лаванда има терапевтско делување , ослободува ...

Повеќе »

Нутригенетика – најновиот тренд во нутриционизмот – сега и кај нас, како резултат на соработката меѓу Виталиа и Жан Митрев клиник

Кога два тима докажани во својата област ќе се спојат, неминовно се создава нешто ново, вредно и корисно. Благодарение на соработката помеѓу Виталиа и Жан Митрев клиник, веќе некое време нутриционистите на Виталиа подготвуваат персонализирани планови на исхрана според генетските ...

Повеќе »

Какви сигнали ни испраќа кожата за нашето здравје

Без разлика на тоа дали минуваме низ емотивни стресови или навистина имаме физички проблем, кожата е таа што секогаш прва ни испраќа сигнали. Треба само да ги „прочитаме“ тие знаци и веднаш да реагираме. Сувата кожа може да значи недостаток ...

Повеќе »

Пролетни алеригии и лекување на природен начин

Пролетта за најголем дел од нас е вистинско задоволство, но сепак оние кои имаат пролетни алергии не се радуваат толку на оваа сезона. Од година в година бројот на луѓето кои страдаат од пролетна алергија се зголумува. Како да си ...

Повеќе »

Со Еуролинк: Врвно лекување по избор на клиентот во сите приватни здравствени установи без ограничување со една месечна рата бесплатно 

Со семејно приватно здравствено осигурување на Еуролинк – Врвно лекување по избор на клиентот во сите приватни здравствени установи без ограничување со една месечна рата бесплатно  Еуролинк како лидер во приватното здравствено осигурување, на семејствата во Македонија кои сакаат да обезбедат ...

Повеќе »