Чаша вино пред спиење ги топи килограмите

Новото истражување потврдува дека чаша црвено вино пред спиење помага за губење на килограмите и тоа поради „волшебната“ состојка која ја содржи.

Истражувањето направено во универзитетот Вашингтон Стејт покажува дека виното и слабеењето одат рака под рака благодарение на т.н ресвератрол кој го содржи виното и кој помага масното ткиво побрзо да се разгради.

Истражувачите сугерираат дека ресвератролот најдобро делува пред спиење, односно доцна навечер, нагласувајќи дека количината на вино треба да биде една чаша. Доколку прескокнете чаша вино пред спиење истиот ефект може да го постигнете и со шака грозје или боровници, кои подеднакво ја содржат оваа супстанца.

x

Check Also

Список на храна најбогата со „сончев витамин“ – витамин Д

Веќе е познато дека големи дози на витамин Д помагаат во превенција, ...