Чевлите на Ким

Високите потпетици на Јангвун Ким на прв поглед се само скулпторко дело подготвено за изложба. Напротив, чевлите на Ким се уште едно носливо модно лудило, а воедно и многу удобно иако на прв поглед не изгледа така.

02
Комплетно нови визуелни, технички и функционални форми на чевли во кои материјалот кој е погоден за изработка на горниот дел од обувката во дизајните на Ким е сместен во потпетицата и обратно, материјалот кој е погоден за изработка на потпетицата овојпат го заменил местото и намената.

03
Ким живее во ерата на пост- постмодернизмот и сосема спонтано ја добива инспирацијата да креира уникатни чевли без рок на траење.

05
Најважно чекорењето во нив е сигурно, а за глуждовите не’ добивате никаква гаранција.

06

01

09

08

М.Р.

x

Check Also

Скопје Сити Мол стартува со Black Friday Week

Black Friday во Skopje City Mall не е само еден ден. Ниту ...