Дали сте за кафе во корнет?

Дајн Левинрад го направил хаштагот #coffeeinacone кој е споделен повеќе од милион пати. Оваа бројка е импресивна ако знаеме дека ваквото кафе се послужува само во кафулето The Grind кое се наоѓа во Јоханесбург.

kafe 3

Левинрад вели дека му требало доста време да осмисли совршен производ по кој е славен денес, а производот го патентирал. Знаел дека сите сакаат сладолед, кафе и чоколада, па оттука и ги искомбинирал овие три состојки.

kafe 5

Инаку, корнетите се изработуваат во кафулето на специјални машини за кафето да не протече од корнетот, а чоколадото да не се растопи веднаш.

x

Check Also

Не мора да се видиме за да испиеме кафе заедно

На нас останува да најдеме начин да бидеме блиски и безбедни, без ...