Дебата: Пласманот на модата во медиумите

Aсоцијацијата и моден онлајн магазин Stylist.mk вчера во Клуб & ресторан МКЦ организираше дебата на тема „Пласманот на модата во медиумите“ во која учествуваа модни дизајнери, новинари, блогери и менаџери.

слика 3

Истата вечер беа доделени наградите за најдобра колекција, најнадежен дизајнер и за најдобра манекен/ка на осмото издание на Модниот викенд Скопје (FWSK).

Наградата за најдобра колекција на Моден викенд-Скопје есен-зима 2013-2014 design by: Марија Милошевска ја додели на Росица Мршиќ.

слика 2

Stylist.mk награда за најнадежен дизајнер на Моден викенд-Скопје, есен-зима 2013-2014. design by: Нина Симоновска ја додели на Бобан Илиевски.

А наградата за најдобар манекен/ка на Моден викенд-Скопје, есен-зима 2013/14 , design by:Ивана Кнез ја додели на Маја Ристевска.

слика 4

Им честитаме на успешната иницијатива на нашите колеги, пријатели и познавачи на модниот свет.

Ј.К

 

x

Check Also

Новата колекција на ZARA нè подготви за лето 2021

Сонувате за летото и плажите? Модната марка Zara веќе не однесе таму, ...