Денес е исплатена првата голема добивка 6-ка во вредност од 1.219.621 денари, од првото коло Лото 7

 
Добитничка од Скопје уплатила на првиот ден од почетокот на приредување на играта Лото 7 во среќното место во Рамстор Мол
Л. М од Скопје е првата среќна добитничка на 6 погодоци од првото коло на новата игра на среќа на Државна лотарија – Лото 7 чија вредност изнесува неверојатни 1 219 621 денари и тоа благодарение на црвеното топче кое при неговото извлекување има улога да ги удвои категориите добивки на 4ка, 5ка и 6ка. Нашата добитничка одиграла две комбинации и уплатила два Џокер броја. За вкупно 80 денари, таа денес доби околу 20.000 евра.

Л. М видно возбудена, денес ги посети просториите на Државна лотарија да ја подигне својата добивка, и да ја раскаже нејзината приказна, како и да го поздрави новиот концепт на Лото 7 затоа што, како што рече, поголемите добивки и поинтересната игра се уште поголема мотивација за народот да си ја проба својата среќа.

Интересен факт е дека добитничката уплатата ја извршила уште на првиот ден од почеток на играта, во недела на 21ви април, и со тоа е една од првите играчи кои ги уплатиле своите среќни бројчиња со новите Лото 7 ливчиња на нашето среќно место во Трговскиот центар Рамстор.

Л.М заедно со нејзиниот татко секогаш уплаќаат по две комбинации – броеви кои се составени од значајни семејни датуми. Често купува и инстант лозови, а има и убава навика своите блиски да ги изненадува со по неколку инстант лозови со надеж дека ќе им подари дополнителна можност за среќа. За 8-ми март на своиет колешки им подарила инстант лозови Дијамант.

Среќната добитничка на љубителите на игрите на среќа им посака да бидат упорни и да не ја пропуштаат шансата да си ја проверат среќата со многуте можности кои ги нуди новото Лото 7 и Џокер.

x

Check Also

Започна продажбата на HUAWEI MateBook 14s на македонскиот пазар

Потрошувачите кои ќе го купат уредот до 31 јануари 2022 година добиваат ...