Денеска е резервирано за Aperitivo со Dj Tose & Igor Sax во Piazza Liberta

Dj Tose & Igor Sax се изведувачите кои ќе ве забавуваат денеска на Piazza Aperitivo во познатиот скопски бар Piazza Liberta, со почеток од 16.30 часот. Сите оние кои ќе изберат пијалок од специјалното мени ќе имаат можност да вкусат храна подготвена од готвачите на барот.

„Дефинитивно сакаме да биде ова традиција за нас, секој втор четврток да организираме аперитиво на кое ќе има одлична забава со различни изведувачи. Кога ќе купите пијалок од специјалното мени изготвено за овој настан, имате можност да пробате од вкусната храна. Ве очекуваме од 16.30 часот.“ велат од Piazza Liberta.

Aperitivo како настан во Италија е со традиција во баровите и рестораните коe потекнува уште од 18-ти век и започнува да се организира во прекрасниот Торино. Граѓаните кои имаат работни обврски, по напорниот работен ден, доаѓаат на аперитиво директно да се дружат во местата кои организираат ваков тип на настан.

x

Check Also

МУЗИЧКИ БЛОК [НОЕМВРИ] ВО МКЦ

Од кога се немаме видено во сала 25 мај! Ви најавуваме 2 ...