Денеска во Јавна соба на кафе со експертот Роланд за темата поставување на бренд на пазарот

Поставување на бренд на пазарот е темата на денешното кафе со екпертот Роланд, на која ќе се дискутира во Јавна соба со почеток од 18 часот. Што е бренд и како може да го развиете вашиот бизнис тој ќе говори за тоа што е потребно за градење на наменски брендови.

Интересен факт според спроведеното истражување, 75% од потрошувачите во светот очекуваат брендовите да придонесат за нивното квалитетно живеење.

Роланд е бренд стратег и Marcom специјалист со над 15 години искуство во FMCG, малопродажба и рекламирање. Во Холандија, работел во маркетинг агенција, одговорен за клиенти и придонес за развој на брендови како L’Oréal, Heineken, Channel Discovery и Albert Heijn. Тој е дел од глобалната мрежа на експерти за брендови, кои ги користат нивните вештини за позитивни социјални и еколошки промени. Неговиот фокус е насочен кон изнаоѓање на начини за тоа како да се промовираат брендовите на дигиталните медиуми користејќи маркетинг алатки и тактики за ефикасно комуницирање до директните корисници. Тој во моментов работи како претприемач за програмата на #SwissEP.

Сите заинтереснирани за предавањето можат директно да се пријават преку е-пошта ina@publicroom.org кое е со симболична цена од 150 денари.

x

Check Also

Неделен хороскоп (16. до 22. септември): Топ знаци на неделата – Вага, Близнаци и Лав

Оваа седмица и планетата Венера и планетата Меркур ќе блескаат во знакот ...