Диета со јаболка: За 64 часа послаби за 3 килограми

Сте слушнале за диетата со јаболки која гарантира дека за само 62 часа ќе изгубите три килограми?

Познато е дека краткотрајните и ригорозни диети се прпорачуваат само на оние со добро здравје, па ќе напоменеме дека оваа диета не треба да ја држите често. Дека гарантира успех, секако, три килограми ќе изгубите за три дена и ќе се ослободите од надуеноста на стомакот. Сепак, диетата бара силна волја и самодисциплина, а совршена е за оние кои добар дел од денот го минуваат седејќи и имаат проблем со тромост на цревата.

Целата диета се основа на исхрана само со јаболки. Наша препорака е да не купувате само еден вид на јаболки зашто немаат сите јаболки ист вкус и мирис, па тоа може да биде еден од начините полесно да ги поминете трите дена. Кога ќе се појави чувство на глад, пијте што повеќе течности. За време на оваа диета дозволени се чај од шипка но без шеќер, до два филџана кафе на ден без млеко и шеќер, зелен чај, природна лимонада (цеден лимон). Дозволено се и сушени (суви) јаболки и чипс од јаболка но во мала количина (по една шака на ден).
За полесно да издржите три дена, јаболката може да ја јадете рендана, варена, печена, односно на секаков начин, употребувајќи вештачки засладувач наместо шеќер и цимет.

По овие три ригорозни денови, не само што ќе забележите видлива промена на стомакот и загуба на три килограми, туку ќе добиете и сјајна, здрава кожа бидејќи телото се ослободило од бројните токсини.

x

Check Also

Искористете го вашиот биоритам за да ги „стопите“ килограмите

Можеби не сте знаеле дека можете да го искористите вашиот биоритам за ...