Допирот на луксузот: Кревет со балдахин

Порано богатите луѓе на своите луксузи им додавале имагинативни, удобни кревети со богато изработени балдахини. Во денешно време на овие стари кревети можеме да им се восхитуваме, но и да додадеме многу современи примери.

baldahin 2Направен прво како функционален елемент, балдахинот полека почна да станува важен декоративен елемент на кој се изработувани релјефи и кој е украсен со скапоцени материјали, главно, во домовите на богатите.

baldahin 6 Во модерниот дизајн на ентериерот  ова парче на мебел доживува вистински препород и можеме да најдеме многу модерни интерпретации на кревети со балдахин.

baldahin 5a

baldahin 4

baldahin 3

baldahin 1

М.Р

 

 

x

Check Also

Македонските лото играчи најмногу играат броеви во низа

Во коло 36 се радувавме на 166 (сто шеесет и шест) 6-ки, постигнати низ целата ...