Ел Селер де Кан Рока – најдобар ресторан во светот во 2013 година

Ресторанот Ел Селер де Кан Рока кој се наоѓа во шпанскиот град Жирона, во непосредна близина на Барселона,  е прогласен за најдобар ресторан во 2013 година.

roka 8

Титулата Најдобар ресторан во светот (World’s Best Restaurant) за изминатата година припадна на шпанскиот Ел Селер де Кан Рока (El Celler de Can Roca).

roka 7

roka 6 Доколку годинава ја посетувате Барселона, можете да одвоите време и за посета на бајковитата Жирона, па и лично да проверите зошто е токму овој најдобриот ресторан во светот.

roka 5

roka 4

Со оглед на тоа дека до слободна маса тешко се доаѓа, неопходна е претходна резервација.

roka 3

Инаку, ресторанот е во сопственост на тројцата браќа  Рока прочуени по гастроноските вештини и медитеранските специјалитети.

roka 9

'El Celler de can Roca' Restaurant in Girona

М.М

x

Check Also

H&M лансираше нови модели на палта од рециклирани материјали

За претстојнава сезона, дизајнерите од H&M ни препорачуваат да носиме палта дизајнирани од ...