Есен/зима 2014: Инспиративен начин да се носи бело

Со векови, белата боја има своја длабока симболика: Нов почеток, чистина, повторното раѓање, безгрешност…Оттука белата боја е бојата на венчаниците и облеката во која се нацртани божиците.

Долче и Габана зима 2015

Долче и Габана зима 2015

Затоа и не сме изненадени што дизајнерите бараат секогаш одново креативност во светлината, во белината, каква што покажаа преку своите креации Ралф Лорен и Роберто Кавали во есенските/зимските колекции за 2014/2015 година.

Кавали есен/зима 2014/2015

Кавали есен/зима 2014/2015

ka 222

Ралф Лорен есен/зима 2014/2015

Ралф Лорен есен/зима 2014/2015

ka333

За оваа сезона се фаворизираат палтата во бела боја изработени од волна, Мерино и кашмир, но и волнени бели џемпери со плетка од свилен конец или сатен.

А доколку белата комбинација од главата до чевлите ви изгледа премногу, може да си поиграте со модни додатоци во крем нијанси.

x

Check Also

Samsung ги прошири можностите на апликацијата SmartThings Find со Galaxy SmartTag опцијата

Прикачете го Galaxy Smart Tag локаторот на клучевите, паричникот или други важни ...