Еве како ќе изгледа новиот олимписки факел

Откако имавме можност да го видиме златниот факел на Дејвид Бекам од 2012 година, како и факелот Chelles & Hayashi од 2016 година, од Бразил, сега имаме прекрасно ремек-дело кое е инспирирано од цвет, а создадено е од Такујин Јошиока.

За своето дело Јошиока рече – „Дизајнот се роди кога почнав да цртам симболи на цвеќиња со децата во овој дел од земјата која се опоравува. Цветовите кои тие ги цртаа беа весели, симболизираа сцени каде луѓето се опоравуваат од катастрофата. Имав за цел да ја претставам нивната сила на целито свет преку својот дизајн во 2020 година. Олимпискиот пламен ќе помини низ Јапонија, осветлувајќи ни го патот“.

x

Check Also

НЕДЕЛЕН ХОРОСКОП (од 21 до 27 септември): Жешка недела за огнените знаци!

Оваа недела продолжува транзитот на Венера во знакот Лав, што ќе им ...