Филмот „Исцелител“ ќе се прикажува на најголемиот филмски фестивал во Норвешка

Филмот „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески е селектиран да се прикажува на интернационалниот филмски фестивал во Тромсо, кој е најголем во Норвешка. Премиерното прикажување ќе биде денеска, а филмот ќе има уште две проекции во текот на фестивалот.

„Исцелител“ ќе биде прикажан во престижната програма „Хоризонти“ во која се избрани филмови од различни жанрови и стилови од целиот свет и во која единствен критериум е квалитетот. Во оваа програма се прикажуваат најзначајните кинематографски остварувања од минатата година, соопшти продукцијата „Фрагмент филм“.

Ова е 27-мо издане на фестивалот  во Тромсо, кој со 60. 000 посeтители е најголемиот и најпосетуван филмски фестивал во Норвешка.

На новогодишната ноќ „Исцелител“ беше премиерно емитуван на Синемакс 2, канал на ХБО во 14 земји од Централна Европа.

x

Check Also

Еко-Свест: Дрвото можеби грее најевтино и најубаво, но е тивок убиец

Поради намалената економска моќ дури три четвртини од населението во земјава се ...