Гастрономска мапа на светот: која храна е модерна во секоја земја

Која храна ве асоцира на Франција, на пример? А на Италија? Консултирајте ја оваа мапа и дознајте која храна е модерна во секоја земја.

mapa6

Земјите често ги идентификуваме со храната која е популарна во таа конкретна земја. Уметниците Кеитлин Левин и Хенри Харгривс поаѓајќи од стереотопите направија уметничко дело – извонредна мапа на светот која ни покажува во која земја што најмногу се произведува и јаде.

Ммммм….Фантастично, нели?

mapa5mapa4mapa2mapa1mapa11mapa10mapa9mapa8mapa7

x

Check Also

Се отвора изложбата Panic Room во Музејот на современата уметност

На 2 октомври во Музејот на современата уметност – Скопје, со почеток ...