Ослободете се од пролетните алергии со халотерапија

Кога загаденоста на воздухот во градот е голема,  а пролетните алергии стануваат поинтензивни, вистинско време е да размислиме уште еднаш што можеме да направиме за да го подобриме нашето здравје.

solena soba 2Се верува дека солената терапија го доведува секретот во нормала и помага во ослободувањето и прочистувањето на бронхиите и бронхиолите. Им помага на лугето со астма, алергии, на оние кои пушат или крчат кога спијат. Исто така ги олеснува симптомите од настинки, грип и инфекции,  ги намалува оштетувањата предизвикани од  дишењето на смогот, прашината и другите загадувачи на воздухот.

Високата концентрација на сол, уникатната микроклима збогатена со минерали и микро-елементарни честички и прочистениот воздух  збогатен со минерали и микро елементи значително помага за подобрување на здравјето. Затоа е препорачлив престојот во солена соба.

Специфичното ниво на влажност ослободува јод и други елементи како што се на пример, калиумот, калциумот и магнезиумот во воздухот, кои природно се апсорбираат во  телото со вдишување на овој збогатен воздух. Со апсорпцијата на овие елементи се спречуваат многу болести и се одржува здраво тело и дух без разликата на возраста.

Солените соби не се штетни ни за бремените жени ниту пак за оние кои дојат наспроти медикаментите кои не секогаш се препорачливи.

Оние кои редовно посетуваат солени соби полесно се справуваат со алергиите и имаат помалку асматични напади, а дополнително го зајакнуваат и имунолошкиот систем.

Посетете ги  солените соби во Халомедика кои се идеални за релаксација, а истовремено ги содржат и терапевтските вредности за физичкиот и ментален дел од човечкото тело и секако го исполнува вашето срце и живот со позитивна енергија.

x

Check Also

Eucerin Hyaluron-Filler Серум за намалување на порите: За кристално сјајна кожа и по првите знаци на стареење

Идеалот за мазна, кристално чиста кожа без акни, пори или брчки постои ...