Имате проблем со неподнослив јадеж? Нашиот предлог е Eucerin®AtopiControl Спреј за смирување на јадеж

Во летниот период особено често се сретнуваат убоди на кожата од инсекти, од коишто некои се пратени со неподнослив јадеж. Локално применуваните препарати често делуваат смирувачки на чешањето, но понекогаш тоа продолжува. Eucerin го предлага специјалниот производ AtopiControl Спреј за смирување на јадеж, чија иновативна формула содржи уникатна комбинација на активни состојки – MPD (Ментоксипропанедиол), SymSitive* и полидоканол, кои делуваат ефикасно на два начина:

  1. Брзо смирувањена јадежот на кожата во првите 60 секунди и
  2. Долготрајно смирување на јадежот на кожата до 6 часа.

Клиничките студии докажаа дека производот покажува многу добра ефикасност и подносливост дури и од болна кожа. Затоа AtopiControl Спрејот за смирување на јадеж е соодветен и за смирување на локалниот јадеж на кожата при атопичен дерматитис, псоријаза, ксероза (многу сува кожа)  и диабетес.

 

x

Check Also

Проф. д-р Кристина Митиќ, специјалист по болести на устата и пародонтот  

  Македонија треба да ги следи светските искуства и да го препознае ...