Коби Леви, креатор на скулптури за одење

Израелскиот дизајнер Коби Леви покажа дека и чевлите можат да бидат скулптури. Всушност, најнадежниот креатор на денешницата, додека трпеливо ги изработува новите модели на чевли, мисли на вајарството и природата.

kl2
Овошните модели на чевли не само што ги оставија смелите дами без здив, туку помогнаа Коби да „исплива” високо на врвот на најбараните луксузни чевлари во светот. Потоа, следуваа птиците. Оттука и вонсериски дизајни кои личат на лебеди и патки.

kl8

Женски тела и линии кои асоцираат на женското тело, еротични делови од женското тело…Тоа се едни од неговите бројни инспирации.

kl7

 

Убаво е да се се навлечат на стопалата додека цената им е сеуште пристојна. Околу 400 евра за чифт.

kl9

kl6

kl1

kl3

kl4

x

Check Also

Започна продажбата на HUAWEI MateBook 14s на македонскиот пазар

Потрошувачите кои ќе го купат уредот до 31 јануари 2022 година добиваат ...