Без разлика на тоа колку често се шминкаме, не го познаваме правилниот редослед по кој се нанесуваат производите. Иако можеби ви изгледа смешно сенката за очи да ја нанесете пред пудрата, редоследот до кои се држат професионалните мејк-ап мајстори кажува нешто сосема друго.
mej-3
1. база
2. сенка за очи
3. туш за очи
4. маскара
5. молив/сенка за веѓи
6. коректор
7. течна пудра
8. производ за контурирање
9. бронзер
10. руменило
11. пудра (камена)
12. моливче за усни
13. кармин
14. сјај за усни