Кристијан Лубутен судски ја заштити црвената подлога на чевлите

Ако видите пар чевли кои имаат црвена подлога подобро да се со потпис на Лубутен. Дизајнерот на чевли влезе во судница да се избори за заштита на неговиот препознатлив белег на чевлите.

Се започна во 2012 година кога модната марка Ив Сен Лоран лансираше линија на чевли кои со црвената подлога наликуваат на оние на Лубутен. Случајот не стигна до суд, но Лубутен ја обвини конкурентната марка за имитација на неговите модели на чевли. Малку подоцна, со порастот на популарноста на чевлите на Лубутен, се појавија бројни познати и непознати марки кои понудија на пазарот чевли со црвен ѓон. За да го заштити препознатливиот симбил, францускиот дизајнер на чевли влезе во судница и го доби случајот.

 

x

Check Also

Шерон Стоун ги советува фановите како да останат безбедни во своите домови (ВИДЕО)

Од актерка до советник за лична безбедност – Шерон Стоун (62) на ...