Лондонскиот Артезиан е повторно најдобар бар во светот (ФОТО)

И годинава лондонскиот бар Артезиан е прогласен за најдобар бар во светот. За овој бар ова е четврта титула последователно.

art 2

Барот се наоѓа во лондонскиот хотел Langham, а прочуен е по коктелите. Годинава барот го привлече вниманието со менито наречено Надреализам, инспирирано од делата на Салвадор Дали. Бармените Алекс Кратен и Сајмон Капорал се најодговорни за успехот на Артезиан.

art 3

Коктелите во овој бар се сервираат во специјално дизајнирани чаши, на пример, годинава популарниот „Les Diners de Gala” се послужува во големи бакарни мравки намирисани со парфем.

art 5

art 6

art 4

x

Check Also

МУЗИЧКИ БЛОК [НОЕМВРИ] ВО МКЦ

Од кога се немаме видено во сала 25 мај! Ви најавуваме 2 ...