Маслиново масло за бронзен тен, како да го користиме на плажа?

Маслиновото масло е корисно за сочувување на еластичноста на кожата, ја навлажнува сувата кожа, го враќа нејзиниот сјај, па затоа е и многу корисно во летните денови.

Маслиновото масло содржи висока концентрација на антиоксиданси кои го забрзуваат ефектот на УВ зраците на нашата кожа, но тоа не може во потполност да не заштити од сонце иако може да биде многу покорисно од различни производи за сончање кои се продаваат.

Како да го користите на плажа

Тенок слој маслиново масло нанесете на кожата наутро пред да заминете на плажа и навечер после сончање. Маслиновото масло кое ќе го нанесете навечер отстранете го после 15-на минути со млак туш.

Внимавајте да не бидете изложени на сонце без крем со заштитен фактор после 11 часот наутро. Значи, маслиновото масло како масло за сончање може да го користите само во раните утрински часови, а никако меѓу 12 и 16 часот кога зраците се најсилни.

Со употреба на маслиново масло не само што ќе добиете убав тен туку добиената боја на кожата ќе трае подолго, дури и до 2 месеци после одморот.

x

Check Also

Фризерите би сакале и вие да го знаете ова за вашата коса и фризурите

Понекогаш жените имаат погрешна перцепција за работата на нивниот фризер. Иако цените ...