Мис на светот го тресат нови скандали

Изборот за Мис на светот кој се случува во Индонезија повторно се соочува со скандали. За среда е закажан паралелен избор за убавина на кој ќе учествуваат само муслиманки.

избор 1

По протестите на исламистите, организаторите на Мис на светот добија уште еден предизвик со кој ќе мора да се изборат. За среда е закажан паралелен натпревар за убавина кој дозволува учество само на муслиманки како „исламски одговор“ на Мис на светот.

Изборот ќе се одржи под името Муслим Ворлд, а условите за учество се сосема различни од оние на изборот за Мис на светот. Имено, убавиците мора да бидат религиозни, да бидат пример за младите и да покажат дека знаат да балансираат меѓу духовноста и модерниот начин на живот. Веќе се пријавени 20 девојки од Иран, Малезија, Бангладеш, Нигерија и Индонезија кои ќе се претстават во пригодна женска муслиманска облека.

Убавиците ќе рецитираа и делови од Куранот.

x

Check Also

Македонската убавица Елена Анѓеловска – втора на Мис Глоуб

Македонската мисица Елена Анѓеловска беше избрана за втора придружничка на изборот „Мис ...