Мис Планет 2014: Македонката Ива Михајловска со титула Мис топ модел

Во монденското црноморско летувалиште Свети Влас во Бугарија се одржа изборот за убавина Мис Планет 2014 со учество на 40 девојки од исто толку држави од светот.

mis 554

Победничка на овој избор е претставничката на Русија Ана Сорокина, прва придружничка е претставничката на Србија Сара Митиќ, а трета претставничката на Бугарија Даниела Неделчева.

mis 123

Македонија ја претставуваше 22-годишната Ива Михајловска од Скопје која ја освои титулата Мис топ модел.

mis 234

За нејзниот престој и учество на изборот се погрижи Модното студио Црнокрак кое ја поседува лиценцата за Македонија.

mis 789

mis100

mis567

x

Check Also

Нови лежерни модни изгледи од ZARA

Популарната Аргентинка Мика Аргањараз е лице во новиот едиторијал на шпанската модна ...