Мода која ја носиме: Што погодија дизајнерите од 1939 година

Прогнозите на модните дизајнери од 1939 година во многу нешта се исполнија. Погодија, на пример, дека ќе се носат чевли со полна пета, проѕирни материјали, но и мобилни телефони.

moda 2

Некои од најпознатите американски дизајнери во 1939 година гласно размислувале што ќе се носи во наше време. И многу нешта навистина погодија. Во својата фантазија „видоа“ и сукња чиј долен дел може да се извади, па така долгата сукња станува мини, дизајн кој денес навистина постои.

Понатму, „видоа“ проѕирни мрежи и пунџа на врв на главата, чевли на полна пета, и мобилни телефони.

Погледнете ги предвидувањата за денешната мода на дизајнерите од 1939 година.

x

Check Also

Седа коса: тренд што обедини многу sвезди во движењето „без боја“ – од Енди Мекдауел до Џејн Фонда, Џоди Фостер, Џејми Ли Кертис до…

Кој рече дека седата коса им одговара само на мажите? Од Енди ...