Мозаик велигденски јајца, како да ги направите

Ако сакате да пробате поинакво декорирање на велигденските јајца, обидете се со мозаик-техниката. Ефетот е извонреден.

jajca 1

Со малку вештина, прецизна рака, фантазија и креативност, направете од велигденските јајца мали уметнички дела.

Влучете ги и децата во оваа креативна декорација.

mozaic 2

Сварете ги јајцата, некои од нив бојадисајте ги во неколку различни бои, а другите оставете ги бели.

На бојадисаните варени јајца искршете ја луспата, отстранете ја и иситнете ја за да добиете мали парченца за креирање на мозаик.

Со помош на течно лепило редете ги парченцата од луспите декорирајќи ги небојадисаните јајца.

x

Check Also

Жито Лукс донира 750 килограми брашно во СОС Детско село

Жито Лукс донираше 750 килограми брашно во СОС Детско село и даруваше ...