На третман за подмладување во Allesandro Makedonija

По успехот кој го доживеа на српскиот пазар Jet Peel револуционерниот и високотехнолошки уред за подмладување на кожата пристигна и во Македонија, во салонот за убавина Allesandro Makedonija.

Jet Peel нуди најсовремена технологија базирана на принципите на ракетна технологија. Користи само воздух и солен раствор додека ги отстранува посакуваните слоеви на кожата, додека истовремено ја хидрира кожата.

Современите и урбани жени во Скопје кои се грижат за својот изглед, веќе го испробаа. Jet Peel е природна, практично безболна процедура за третман на кожата, со која драматично се подобрува изгледот и текстурата на кожата. Користејќи вода и кислород, овој третман ја подобрува текстурата, тонот, хидратацијата и циркулацијата.

Jet Peel ™ има неколку предности: длабоко ја чисти и хидрира кожата. Исто така овозможува да додадете други состојки за нега на кожата во неа, промовирајќи инфузии на витамини за лекување на специфични проблеми со кожата.

Jet Peel користи специјално дизајнирана направа за да создаде суперсоничен двофазен млаз, составен од микро капки со солен раствор. Овој суперсоничен млаз ја забрзува брзината на капките до 200m/ секунда, а кога се нанесува директно на кожата, тој ги отстранува мртвите клетки од кожата. Колку Jet Peel ™ третмани се потребни?Третманите со Jet Peel обично се реализираат во серија на сесии на секои 2 до 4 недели. Потоа, по потреба, се закажува “одржување” или “touchup” сесии. Сесиите за одржување се корисни за одржување на сјајот и тонот на кожата на пациентот. Вашата кожа може да розова за време на третманот во зависност од типот на кожата, но треба да се врати во нормална боја во рок од 15-30 минути по третманот. Каде може да се користат Jet Peel ™ третманите? Jet Peel ™ третманите во Alessandro Makedonija најчесто се изведуваат на лицето, вратот и деколтето. Сепак, тие лесно можат да се спроведат на било кое место од телото, а кое бара длабоко чистење, мазнење и хидратација. Третманите со акни често се прават за отстранување на акните, за заздравување на кожата и за длабоко чистење. https://www.facebook.com/alessandromakedonija/

 

x

Check Also

Дали и после ова ќе влегуваме со чевли дома?

Ако се прашувате дали треба да ги соблечете чевлите пред врата или ...