Најдобра вежба која ослободува од стрес и го подигнува расположението

Неколку различни истражувања покажале какви позитивни ефекти има боксот на нашето расположение. Всушност, боксот е најдобар борец против стресот.

Изведувајќи некои од бокс движењата се ослободуваме од тензијата и анксиозноста, се бориме против депресијата и лошото расположение, но и безволноста.

 

Со помош на ова видео може да го направите вашиот мини бокс тренинг дома.  Одвојте само 15 минути. Проверено, стресот ќе исчезне, а расположението значително ќе се подобри.

x

Check Also

Вистина или заблуда, можат ли да се симнат 5 килограми за две недели?

Ова е едно од најчесто поставуваните прашања на луѓето кои почнуваат диета. ...