Најубавата новогодишна елка: Слатка, да ја изедеш!

Прочуената француска фирма за слатки Ладуре се гордее на својата новогодишна елка поставена во Париз Интерконтинентал. Елката на себе има дури 8.000 колачиња.

ladure 2

Декорацијата за елката е инспирирана од Париз Карневалот и од неговите бои кои доминираат.

ladure 4

Тимот на Ладуре потрошил две недели за деорација, а наместо лампиони тука се славните „макаронс“ колачиња.

ladure 3

Елката ги слави 150-те години соработка меѓу француската фирма за слатки и парискиот хотел Париз Интерконтинентал, кој ги отвориле своите врати во ист период, во 1862 година.

ladure1

 

 

x

Check Also

Топ 5 видеа за оригами, одлична забава и за децата во изолација

Барате креативна забава во периодот на домашна изолација? Или забава за вашите ...