Мармолата, Трентино

Најубавите места во Италија за уживање на снег

Од Етна до Мадона ди Кампиљо и Федаја, вака изгледа селекцијата на местата кои одземаат здив во Италија каде може да се ужива на снег за време на зимата.

Виго ди Фаса, Трентино

Виго ди Фаса, Трентино

Без разлика дали скијате или не, постојат места кои се „попрскани“ со посебна зимска магија, каде снегот постојано паѓа покривајки се под себе со нежна, мека постилка.

Солда ал Ортлес, Алто Адиџе

Солда ал Ортлес, Алто Адиџе

Валтелина, Ломбардија

Валтелина, Ломбардија

Италија е дефинитивно една од земјите каде може да се ужива во снегот и природните убавини, идеално место каде може да се скија или да се шета низ планините, а активниот ден да се заврши со чаша врвно црвено вино или топла чоколада.

x

Check Also

Обезбедете низа поволности со картичката за лојалност на Кроациа Осигурување-Живот

Животното осигурување станува сѐ поатрактивно за македонските граѓани што ги препознаваат бенефициите ...