Направете сами гладијаторски сандали (ФОТО)

Гладијаторските сандали се апсолутен хит за ова лето. Се разбира, се’ што е барано не чини евтино, па еве една идеја како од обични сандали сами да си направите гладијаторски.

сандали 12

Потребна ви е кожена лента долга најмалку 15 педи. Лентата треба да одговара на материјалот и ширината (на ремчињата) на вашите сандали кои сакате да ги трансформирате. Потребни ви се и остри ножици, сандали кои веќе ги имате, силиконски лепак, 6 нитни, алтка за нитни и по желба – една жица долга онолку колку што сакате да го направите висок главниот „гладијаторски ‘рбет“ на сандалите.

сандали 1 Започнете со одлуката колку ленти сакате да имате околу нозете. Ви препорачуваме три ленти зошто е наједноставно и најестетски издржано решение. Потоа измерете ги местата на ногата каде што ќе поминува лентата за да знаете колку материјал ви е потребен.

сандали 2

Со острите ножици исечете ја лентата според претходно одмерените должини.

сандали 3

Најгорните долги парчиња се за предниот дел на ногата ( за таканаречениот гладијаторски ‘рбет), додека другите делови се за околу ногата.

сандали 4

Како на фотографијата, со лепак поминете по горното ремче на сандалата, почекајте 30-тина секунди и потоа залепете ја долгата лента.

сандали 5

Вака треба да изгледа:

сандали 6

Имате опција да употребите жица за да го направите поцвртс гладијаторски ‘рбет, но не е задолжително. Доколку одлучите да додадете жица едноставно со силиконскиот лепак треба да ја залепите на внатрешната страна на долгата лента.

Од надворешната страна пак на долгата лента залепети ги трите ленти за околу ногата и оставете да се исушат.

сандали 8 Мерејќи ја ширината на ногата со лентите кои веќе се залепени на гладијаторскиот ‘рбет најдете го соодветното место за поставување на нитните.

сандали 9

сандали 10

сандали 11

И гладијаторските сандали се готови!

сандали 13

x

Check Also

Волшебство во градот од 4 до 31 декември – Новогодишен забавен базар во Skopje City Mall, ви ја носиме ПРОГРАМАТА

Конечно, дојде месецот во кој сѐ што сакаме е забава, подароци, убави ...