Направете сами снежни капки

Разубавете го домот за новогодишните празници.

ideja 2

Искористете една гранка од дрво која претходно добро сте ја измиле и ставете ја во висока вазна која веќе ја имате дома.

На гранката со спреј направете вештачки снежец или пак искористете памук од кој ќе направите импровизација на снежни топчиња.

ideja 3

Доколку имате старо синџирче со кристалчиња или пак старински лустер употребете ги кристалите кои исто така ќе ги попрскате со снежниот спреј.

На гранката може да додадете и два-три сребрени или бели лампиони што ви се наоѓаат при рака, како и класични ситни црвени лампиончиња кои ќе личат како плодови од дрвото. Ефектот е извонреден!

ideja 1На вашата маса одеднаш  ќе добиете уметничка декорација која ќе ве потсетува на сите радости што ги носи зимата, па дури и ако надвор сеуште не паднал оној вистинскиот снег.

 

x

Check Also

Науката и иновациите го менуваат начинот на консумирање тутун

Светот се менува, и во согласност со него, се менуваат и навиките, потребите ...