Наша препорака: Топ 5 најдобри женски парфеми за лето 2014

Како и музиката така и парфемот може да ги разбуди и стимулира чувствата. Затоа не штедете на добар парфем. Толку многу парфеми секоја година се појавуваат на пазарот, а ако ние се прашуваме овие се најдобрите од најновите парфеми за ова лето.

p999

„златен медал“ за новиот парфем на Ескада

Античките римјани се капеле во скапоцени парфимирани масла. Наполеон своите ракавици ги парфимирал во екстракт од темјанушка. Откривањето на алкохолот во 14 век е пресуден момент за почетокот на модерната парфимерија. Во 18 век пак е направен првиот eau de cologne комбинација од цветен букет со цитрус и лаванда.

Денес живееме во златното време на мирисите, благодарејќи на научното откривање на ароматиците кога парфемите стануваат достапни за сите.

Ова е нашиот топ 5 избор за летна мирисна игра.

2

2

 

3

3

 

4

4

 

5

5

 

 

x

Check Also

Дрогериите dm донираа новогодишни пакетчиња за деца од Тетово, Битола и Скопје

Дрогериите dm и годинава традиционално организираа новогодишен караван под мотото „ЗАЕДНО едни ...