Научете го детето на здрав живот со тротинетите Globber, достапни во продажба во „КРШ“

Тротинетите се вид на превозно средство кое нуди посебен вид на забава. Можеби не сте знаеле, но тротинетите постојат повеќе од еден век, кога во 1920 година во Европа, потоа и во Америка, почнале да се изработуваат првите тротинети од дрво. Брзо ги освоиле срцата на дечињата и оттогаш не излегуваат од мода, се разбира, усовршувајќи се во дизајните.

Кои се предностите на ова забавно возило? Овозможуваат правилен развој на детето, а пред сè ги учат дечињата на добро држење на телото и чувство за рамнотежа. Дополнително, ја подобруваат функцијата на секој орган, дури и на циркулацијата, па така, целиот организам го поттикнуваат на растење.

Возењето на тротинет ги зајакнува мусулите, најпрво на нозете, но и на струкот, грбот и рацете. Истовремено ги развива моторичките вештини на детето, зашто неопходно е балансирање во држење на рачката и работата со нозете.

Тротинетите влијаат и на развој на когнитивните функции, зашто совладувајќи ги препреките и размислувајќи за изборот на движење, се стимулираат функциите на мозокот.

Не треба да напоменуваме колку физичката активност е важна за здравјето. А, тротинетите им помагаат на родителите, уште од најраната возраст децата да научат што значи здрав живот.

Секако, при изборот на тротинетот, внимавајте на производителот и квалитетот за вашето дете комплетно да ужива во оваа активна забава. За претстојните топли денови, ние ви ги препорачуваме тротинети Globber. Каде може да ги најдете?  Во продавниците „Крш“.

Globber Flow 125, тротинет со две тркала, се употребува од 6 години до максимум 100 килограми. Станува збор за иновативен дизајн, адаптиран за интензивна употреба, со многу прифатлива цена.

Купувајте од најблиската до вас продавница „Крш“:  
Трговски центар Ramstorе mall – 1 кат, Скопје , Градски трговски центар – сутерен, Скопје , Трговски центар Зебра, Скопје
Трговски центар Сума , Куманово, Remmall, Тетово, Трговски центар Сити Центар , Гостивар, Трговски центар Skopje City Mall, Скопје , Трговски центар Capitol Mall & Residence, Скопје, Крш бебе – Веро Трговски Центар, Скопје, Трговски Центар Lisa, Скопје, Retail Park – Point Retail Park, Скопје

Грижете се за Вашето здравје и здравјето на Вашите најмили, останете дома и нарачајте онлајн.

x

Check Also

Овој петок концерт на Лозано во Скопје Сити Мол!

Skopje City Mall со задоволство го најави нивниот следен концерт, а тоа ...